Kisgöncöl Waldorf Iskola            Gyermekliget Waldorf Óvoda            Alapítvány            Jövőt építünk            

 
 

Jövőt építünk

Iskolánkban a 8 osztály szűkösen elfér, de ha az osztályok telt házzal fognak működni, már biztosan kevés lesz a hely. Sem az iskola, sem az óvoda épület nincs a tulajdonunkban, s ez is szempont lehet, ha igazán hosszú távra tekintünk, tervezünk.

Az elmúlt öt évben már néhányszor felmerült a gondolat, milyen jó lenne egy saját, új építésű épület. Az iskola bővülésével együtt párhuzamosan jelenik meg az igény egy újabb Waldorf-óvodára is a meglévő mellett. Mivel közösségünknek sajátos igényei vannak a gyermek-nevelés, -gondozás, táplálkozás, kultúra, stb. területén, így természetes, hogy ezeknek is szeretnénk egyre több, közös platformot biztosítani. 

S mivel a takarónk egyre színesebb, elengedhetetlen szükségét érezzük a közös szellemi életünk ápolásának, legfontosabb alapvetéseink tudatos gondozásának.  

Minden Waldorf-iskola és óvoda alapításakor bebizonyosodik, hogy elég néhány család akarata, és megfogan egy új, csodálatos fészek. Az elmúlt öt évben ötször többen lettünk - álmodjunk közösen újra egy nagyot, s teremtsünk hosszútávú feltételeket a töki Waldorf-közösségnek, hogy a számára legideálisabb körülmények között fejlődhessen és nevelhesse gyermekeit.

A Waldorf-intézményeket mindenhol a világon alulról jövő, általában szülői kezdeményezés és közös munka hívja életre.

2006 őszén egy lelkes szülőkből álló csoport iskolaalapításba fogott. Elhatározták egy felmenő rendszerben kiépülő, idővel kerttel, gazdasággal együttműködő, hosszútávon 13 évfolyamossá bővülő Waldorf-iskola létrehozását. A Zsámbéki-medencében élő családok Tökön találták meg az iskola leendő épületét. 2008. szeptemberben indult az első osztály.

www.kisgoncol.hu