Kisgöncöl Waldorf Iskola            Gyermekliget Waldorf Óvoda            Alapítvány            Jövőt építünk            

www.gyermekligetovi.blogspot.huhttp://www.gyermekligetovi.blogspot.huhttp://www.gyermekligetovi.blogspot.hushapeimage_1_link_0
 
 

Óvodánknak először Szárligeten, egy csendes kis falucskában a Gerecse ölelésében találtunk helyet, de ahogy gyermekeink nőttek, szükség volt egy iskolára is. Ekkor már tudtuk, hogy ez nem lehet más, mint egy Waldorf-iskola.

Hosszas keresgélés után a Telki Waldorf Óvoda szülői körével együtt Tökön találtuk meg azt a fészket, ahol 2008-ban elindulhatott az első osztály. Mindkét intézmény fenntartója, a Gyermekliget Alapítvány 2005-ben, az óvoda működtetése céljából jött létre. 

Sajnos az óvoda otthonossága, a környezet szépsége sem tudta feledtetni velünk azokat a nehézségeket, amiket a két intézmény távolsága okozott, ezért 2009-ben megszületett a döntés, miszerint az iskola közelébe kell költöznünk. Így találtunk rá Tökön, a falu szélén egy parasztházra.

Sok munka várt a szülői közösségre. Egész nyáron át dolgoztunk, fúrtunk, faragtunk, hogy szeptemberben egy új óvoda fogadhassa gyermekeinket. Azóta minden évben alakítgatunk, szépítgetünk az épületen, így mára már elmondhatjuk, hogy sikerült otthonra találnunk.